• Кариери

5 навика, които пречат на кариерата ви

Екип MyWork.bg

Ако следните пет са ви присъщи, то имайте предвид, че пречат на кариерата ви

pixabay

Ако следните пет са ви присъщи, то имайте предвид, че пречат на кариерата ви:

Нефокусиран поглед. Не гледате в очите човека, който ви говори нещо, или пък демонстрирате неангажираност. Зрителният контакт обаче е признак за увереност, а тя пък е качество, изключително ценено от началниците.

Примиреност. Ако изразите „каквото, такова“ и „тук е така“ са вашето мото, това означава, че ви мързи да се опитвате да променяте нещата, които в действителност имат нужда от промяна. Формирали сте си негативно мнение за работното си място и не си си помисляте, че може да е предубедено. Вместо това направете списък с решенията, които ви се виждат проблемни, и ги обсъдете с шефа си. Той със сигурност ще оцени инициативата.

„Личното ми мнение е…“. Разбира се, че е хубаво човек да има мнение. И все пак използването на тази фраза всеки път, когато казвате нещо, е защитен механизъм. Тя показва несигурност и нежелание да бъдете част от екипа. Просто заявете твърдението си без такива уточнения.

Изолация. Няма по-бърз начин да се превърнете в аутсайдер от постоянната употреба на „вие“: „Вие искахте… вие казахте…“ и т.н. Дори да има неща, с които не сте съгласни, най-добрият начин да ги промените е да затвърдите мястото си в колектива. Няма как да го направите като съзнателно се изолирате.

Нецензурни изблици. Изненадващо голям е броят на хората, които се смятат за професионалисти, но в същото време нямат проблем да псуват на работното място. Независимо какво ви се е струпало на главата, това не е приемливо и нищо не може да го оправдае.

Вижте още:

МОЖЕ ЛИ ШЕФЪТ ДА ПРЕКРАТИ ОТПУСКАТА НИ?

ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ ПОЛЗВА ОТПУСК ЗА БАЩИНСТВО?

ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА НИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПОЛЗВАМЕ ЛИЧНИЯ СИ ТЕЛЕФОН КАТО СЛУЖЕБЕН?

НЕ МИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТАТА. КАКВИ СА ПРАВАТА МИ?

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЗИ ДУМИ, АКО ИСКАТЕ ПОВИШЕНИЕ

КАК ДА ПРОМЕНИТЕ НЕГАТИВНОТО МНЕНИЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ ЗА ВАС

Предишна СтатияСледваща Статия

Екип MyWork.bg